Pedicure

Waarom naar de pedicure?

de pedicure heeft een professionele kijk op de gezondheid van uw voeten. uw voeten worden voorafgaand aan de behandeling geanalyseerd door de pedicure op de conditie van uw voeten en worden eventuele klachten geïnventariseerd. bij ernstige klachten of specifieke medische aandoeningen zal de pedicure u doorverwijzen naar een podotherapeut, huisarts of andere zorgprofessional.

 

standaard pedicurebehandeling: 

 • verzorgen van nagels en nagelomgeving
 • verzorgen van kalknagels [schimmelnagels].
 • verzorgen van verdikte teennagels.
 • behandelen van ingegroeide teennagels.
 • verwijderen van eelt.
 • verwijderen van likdoorns.
 • behandelen van kloven.

 

WELLNESS/COSMETHISCHE VOETVERZORGING:

 • VORMEN EN POLIJSTEN NAGELS.
 • VOETENBAD.
 • VOETEN Scrub.
 • VOETENMASKER.

DEZE BEHANDELING UITGEBREID WORDEN MET EEN VOETMASSAGE. of PARAFFINE BEHANDELING tevens KAN DE BEHANDELING IN ZIJN GEHEEL OF DEELS TOEGEVOEGD WORDEN AAN DE PEDICUREBEHANDELING. DEZE BEHANDELING IS OOK MOGELIJK VOOR DE HAND.

 

er zijn verschillende combinaties van behandelingen mogelijk, vraag NAAR DE SPECIALE PRIJZEN HIERVOOR.

bent u niet in staat om naar de salon te komen dan bestaat er de mogelijkheid om bij u thuis te komen tegen een kleine meerprijs [zie prijslijst]. straal van 15 km, verder? Neem contact op.

 

Let op: ambulant pedicure is alleen op woensdag en zaterdag online te boeken. andere dagen in overleg via telefoon, via mail of via WhatsApp te boeken. dit i.v.m. tijdsplanning. 

 

 

Voetreflexmassage

Binnen de voetreflexologie gaat men ervan uit dat het hele lichaam gereflecteerd wordt op bepaalde zones op de voeten, die reflexzones worden genoemd. Door met massagetechnieken in te werken op deze zones, kun je invloed uitoefenen op dat deel van het lichaam dat hier gereflecteerd wordt. Dat kan een orgaan of een klier zijn, Door de massage kunnen blokkades opgeheven worden waardoor het lichaam ontspannen en balans voelt

wratten

podopharm heeft een nieuw product voor het verwijderen van wratten op handen en voeten.

in de salon wordt de wrat met Verru shot acid liquid gehandeld. dit moet 3 a 4x met een tussenpozen van 7 tot 14 dagen. Het aXovelum koper heeft een beschermend, verwekend en weefseldodend effect, het stimuleert het eigen immuunsysteem om het virus te bestrijden. Het monochloorazijnzuur versterkt het weefseldodende effect.. ter versterking van de behandeling wordt geadviseerd na 24 uur de wrat thuis te behandelen [1 a 2 x per dag] met verru immuno huidverzorgende pasta op de behandelde plek.

 

conta-indicaties:

bent u diabeet? dan alleen na toestemming van uw arts.

zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

kinderen.

bovenstaande groepen kunnen wel behandelen met de pasta voor thuisgebruik.

 

in verband met eventuele irritatie van de wrat en het gebruik van zuur wordt er 1 wrat per keer behandeld.

 

Verru shot acid liquid is een geregistreerd medical device dus de voortgang wordt geregistreerd in uw dossier waarvoor u toestemming moet geven. de registratie bestaat uit foto's, gebruikte middelen en opmerkingen van u als client. u kunt dit inzien in de salon.

 

Medisch pedicure en specialistische technieken:

 

 • screening/onderzoek risicovoet deze bestaat uit: oppervlakte test, dieptegevoel test, test bewegelijkheid voet, doorbloeding, temperatuur en controle schoen/voet van de risicovoet.
 • pedicure behandeling gericht op de aanwezige problemen en het voorkomen of vertragen van symptomen.
 • nagelreparatie
 • nagelbeugel
 • orthese en drukvrij technieken.

 

onder de risicovoet wordt o.a. diabetische voet, reumatische voet, oudere/ geriatrische voet, verwaarloosde voet, spastische voet of oncologische voet.. heeft u geen klachten of bent u niet doorgestuurd door een medisch specialist dan valt u onder de "gewone" pedicure maar u bent wel verplicht u aandoening te vermelden. bij bovenstaande aandoeningen is belangrijk om de screening/onderzoek te laten uitvoeren [zie ook voorwaarden].

 

nu ook nail art voor de voet.

afbeelding is een voorbeeld voor de winter. kijk een op mijn facebook voor meer foto's. in overleg is er heel veel mogelijk in heel veel kleuren.

PARAFFINEBEHANDELING:

Zeg maar dag tegen droge en ruwe handen of voeten, want vanaf nu wil je niets anders meer dan deze heerlijke pakking. De behandeling is perfect voor het hydrateren en verzachten van je huid en de warmte die vrijkomt werkt therapeutisch tegen eventuele pijntjes en klachten. Of je nu last hebt van artritis of gewoon heerlijk zachte handen of voeten wilt, een paraffinepakking is altijd een goed idee.

Paraffine is een was die bij verhitting verandert in een olie. Het wordt gemaakt van gedestilleerd petroleum en is daardoor extreem zuiver. De paraffine bevat dus absoluut geen schadelijke of onnodige stoffen. Wanneer je je handen of voeten in een bad van deze warme olie dompelt en weer laat afkoelen, vormt de paraffine een afsluitend laagje om de huid. Dit laagje zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd en dat de huid intens wordt gevoed.

 • Een paraffinebehandeling kun je perfect combineren met een manicure, pedicure of massage. Zo krijgen je handen en voeten de aandacht die ze verdienen. 

 • Heb je (brand)wonden, uitslag of ontstekingen op je handen of voeten? Dan is de behandeling helaas niet geschikt voor jou.

De voordelen van een paraffinebehandeling zijn enorm. Het vermindert ontstekingen aan de gewrichten, zwellingen in je spieren en verbetert de bloedcirculatie. De warmte van de was is een weldaad voor je gewrichten en het vermindert bovendien pijn bij artritis. En last but not least worden je handen ook nog eens heerlijk zacht. Gun jezelf dit plezier met een paraffinebehandeling.